Bedst anmeldte campingplads i JP

Per Raahauge anmeldte Camping Charlottenlund Fort og havde kun ros til overs for campingpladsen, omgivelserne og faciliteterne.

I et brev til os, skrev han bl.a. "Det er faktisk den første plads jeg har givet 6 ud af 6 mulige stjerner."

Læs hans anmeldelse nedenfor eller download den.

Download JP's Anmeldelse Camping Charlottenlund Fort

----------------

I den nordlige del af København mellem Hellerup og Skovshoved - helt ude ved Øresundskysten - ligger et større rekreativt område. Vest for Strandvejen ligger den skovlignende Charlottenlund Slotspark, hvor også Danmarks Akvarium lå indtil for kort tid siden. Mens man øst for vejen kan se voldene og voldgraven omkring Charlottenlund Fort. Fortet er en del af Københavns Befæstning, der blev opført, efter at Danmark led det massive nederlag mod tyskerne i 1864. Hele befæstningen omkring hovedstaden blev etableret i perioden 1885 til 1894 og bestod af en række fort, batterier og oversvømmelsesanlæg. De militære anlæg er dog aldrig blevet benyttet i krig, fordi nyere våben nemt kan ramme mål i hovedstaden, selv om de er uden for Københavns Befæstning. I dag er en stor del af dem udlagt til rekreative formål, hvor der bliver løbet, cyklet, leget og solbadet.

Campingplads med voldgrav

Charlottenlund Fort blev anlagt 1886-87, men mistede sin betydning, så de militære anlæg og jorden omkring dem i 1932 af Forsvaret blev overdraget til rekreative formål og senere campingplads. Området er ideelt til den nye funktion med volde omkring pladsen og deromkring voldgrav og kystlinje, så autocampere, campingvogne og telte ligger i læ og uden trafikstøj fra Strandvejen. Mens det tidligere fort inde i den store "bakke" i dag rummer bade-, toilet- og køkkenfaciliteter samt en hyggelig opholdsstue med fortets rustikke vægge.
Oven på fortet er der stadig 12 antikverede haubitser-kanoner, der peger ud over Øresund, fordi de en gang skulle beskytte den nordlige indsejling til Københavns Havn.

Kommunal plads

Camping Charlottenlund Fort drives af Gentofte Kommune og er åben i sommerhalvåret fra marts til oktober, hvor Explorer lige smuttede forbi, inden der blev lukket for sæsonen. Pladsen er i sommersæsonen bemandet en del af døgnet, hvor "Den Lille Butik" fungerer som administration, cafe, butik og bageri. Selv om der er voldgrav og volde omkring pladsen, er den ikke et lukket område, men en del af det rekreative område ved  Charlottenlund Fort med grønne plæner og en af Københavns bedste badestrande. »Pladsen har været drevet af Gentofte Kommune siden 1950. I begyndelsen var den reserveret til norske turister. Men det blev senere udvidet til udenlandske gæster. Og i dag har vi en fin blanding, hvor halvdelen kommer fra udlandet og halvdelen fra Danmark,« fortæller John-Allan Holm, der har ansvaret for pladsen. Campingpladsen har stort set ikke fastliggere. Men det er typisk gæster, der vil opleve København og Nordsjælland og derfor blot bliver der et par dage. Hvis de ikke ønsker at tage deres egen bil, kører bussen forbi campingpladsen på Strandvejen til København og Helsingør, ligesom S-toget kan nås på Charlottenlund Station 1,4 km derfra. »En stor del af gæsterne er forældre fra provinsen, der besøger børnene i København og endog borgere fra Gentofte og omegn, der lægger sig et par dage for at nyde sommeren i telt eller campingvogn,« forklarer han. Søgningen til pladsens i alt 65 pladser er stor, så John-Allan anbefaler, at man tre til fire uger forinden bestiller plads på hjemmesiden.
»På den måde kan man også selv tjekke ind, selv om Den Lille Butik er lukket,« slutter han. Tæt ved det hele Hvis man ikke selv har lyst til at lave mad, ligger Restaurant Charlottenlund Fortet på pladsen, hvor man med udsigt over Øresund kan nyde maden. Ligesom der er et væld af pizzeriaer og restauranter i nærheden. Naboen er den gamle badeanstalt Charlottenlund Søbad med fællesbad, dame- og herrebad. I cykelafstand ligger Dyrehaven med Dyrehavsbakken, Bellevue og Eksperimentarium samt kunstmuseerne Øregaard Museum og Ordrupgaard. For blot at nævne de nærmeste.

CAMPING CHARLOTTENLUND FORT - 6 STJERNERAnmeldelse-Camping-Charlottenlund-Fort

  • Centralt beliggende
  • Fredelig, hyggelig og velholdt plads
  • Tæt ved skov, strand og turistattraktioner